Útitervek

Tippek

Rólunk

Hasznos

Fel

Svédország

Svédország utazás - fontos tudnivalók, időjárás, költségek, látnivalók Svédországban

Mire számítsunk, ha Svédországba utazunk?

Svédországban az életszínvonal kiemelkedően magas, hiszen ez az egyik legfejlettebb ország és ez ide érkezve rögtön is érződik; tiszta utcák, igényes házak, kulturált éttermek és kávézók, széles választék mindenből. A tömegközlekedési eszközök sosincsenek tele, mert úgy szervezik a járatokat, hogy mindig bőven legyen elegendő hely.

A svédek általánosságba véve barátságosak, segítőkészek, saját elmondásuk szerint náluk mindenki egyenlő, senki nem gondolja, hogy fontosabb vagy különlegesebb lenne a másiknál.

Svédország számos programot és lehetőséget kínál mindenki számára; a fantasztikus, látnivalókban gazdag történelmi városok (Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Kalmar, stb.) mellett a természet is gyönyörű; az ország több mint felét erdő borítja, közel 40 ezer tó található itt, ha pedig elég északra megyünk, télen még a sarki fényeket is láthatjuk.

göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg

svédország időjárása

göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg, göteborg szigetek, hönö
Svédország időjárását a rövid, hűvös nyarak és a sötét hideg telek jellemzik. Minél délebben vagyunk, annál jobb a helyzet; például Göteborgban és Malmöben nyáron akár 25 fokig is felmelegedhet a hőmérséklet, bár inkább 17-22 fok között szokott lenni. Ezen a környéken télen a tenger közelsége miatt a hóesés is ritka. Stockholmban mindig egy pár fokkal hidegebb van, mint a délebbi városokban, télen általában 0 fok körül mozog a hőmérő és a hóesés is gyakoribb. Lappföldön nyáron 10-15 fok van, míg télen akár a -30 fok sem ritka. A sarkkörtől északra május végétől július közepéig szinte éjjel-nappal világos van, ezzel szemben a téli hónapokban alig kel fel a nap. Délebbre utazva már jobb a helyzet, Stockholmban például télen 5-6 órán át van fent a nap, nyáron pedig akár 18 órán át is.

Látnivalók Svédországban

Svédország nevezetességei

Stockholm
Göteborg
Malmö
Uppsala
Visby
Svédország szigetei
Lappföld

Szervezett programok Svédországban:

göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg
göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg
göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg

Költségek

Szállás – Svédországban szinte minden legalább négyszeres áron van, mint itthon. Nincs ez másképp a szállások árával sem, de a pénzünkért cserébe a legtöbb hotel bőséges reggelit és kényelmes, jól felszerelt szobákat kínál. Fejenként átlagosan 25 ezer Ft egy hotelszoba ára éjszakánként Bookingon.

Éttermek – Az éttermek árai is jelentősen drágábbak az itthon megszokottnál. Még a legolcsóbb étteremben is egy ital és egy főétel 7-8 ezer forintól kezdődik; az alkoholos italokért (sör, bor) általában 3000-3500 Ft-ot kérnek el, míg egy főétel legalább 4500-7000 Ft. A tea és a kávé ára 1500 Ft körül mozog.

göteborg látnivalók, göteborg látnivaló, göteborgi látnivalók, látnivalók göteborgban, göteborg utazás, göteborg, göteborg étterem

Javasolt napi költőpénz – A javasolt napi költőpénz nagyban függ az igényeinktől. Én napi minimum 25.000 Ft-ot javasolnék.

Svédország utazás - kapcsolódó bejegyzés:

Olvasd el ezt is:

0