Útitervek

Tippek

Rólunk

Hasznos

Fel

Portugália

MIRE SZÁMÍTSUNK, HA PORTUGÁLIÁBA UTAZUNK?

P ortugália habár nem nagy területű, mégis tele van szebbnél szebb látnivalókkal. Itt mindenki megtalálja a számára megfelelő programot, legyen szó strandolásról városnézésről vagy kirándulásról. Az ország építészete egyedülálló, számos része tartozik az UNESCO világörökséghez.

Az éttermek általában 12-15-ig, majd 19:30-tól vannak újra nyitva, ezért így időzítsük az étkezéseket. Tapasztalataink alapján a vendéglátás nem kiemelkedő és az emberek sem a legvendégszeretőbbek (főleg Portoban), de pár nap alatt hozzá lehet szokni, ezt leszámítva fantasztikus ország, így mindenképpen egyszer el kell ide utazni!

Sajnos elég sok a zsebtolvaj, így az értékeinkre mindig kiemelten vigyázzunk!

porto látnivalók, legjobb látnivaló Porto, Porto, Porto kirándulás, Porto látnivalók, Porto programok, porto top látnivalók, Porto utazás, Portugália, Portugália utazás, útiterv, városnézés, Porto, Sao Bento, Portugália, utazás, Porto, Porto utazás, Porto látnivalók, Látnivalók portugáliában, Ribiera

portugália időjárása

Portugália mediterrán éghajlata miatt szinte egész évben közkedvelt úticél. Habár a telek hűvösebbek és csapadékosabbak, cserébe a turisták száma is kevesebb ilyenkor. A hőmérséklet tavasszal kezd emelkedni, így ha szeretnétek elkerülni a tömeget és a forróságot, leginkább az április vagy a május hónapot válasszátok! A nyarak nagyon melegek és ilyenkor látogat ide a legtöbb turista is, ezért ha nem csak strandolni, hanem várost nézni is szeretnétek, akkor inkább válasszátok a szeptembert vagy az októbert, hiszen az idő ilyenkor még mindig elég meleg és kellemes, ezáltal sokkal kényelmesebben tudtok kirándulni vagy várost nézni.

porto látnivalók, legjobb látnivaló Porto, Porto, Porto kirándulás, Porto látnivalók, Porto programok, porto top látnivalók, Porto utazás, Portugália, Portugália utazás, útiterv, városnézés,
porto látnivalók, legjobb látnivaló Porto, Porto, Porto kirándulás, Porto látnivalók, Porto programok, porto top látnivalók, Porto utazás, Portugália, Portugália utazás, útiterv, városnézés, Porto, Sao Bento, Portugália, utazás, Porto, Porto utazás, Porto látnivalók, Látnivalók portugáliában, Sé do Porto, Katedrális Porto
porto látnivalók, legjobb látnivaló Porto, Porto, Porto kirándulás, Porto látnivalók, Porto programok, porto top látnivalók, Porto utazás, Portugália, Portugália utazás, útiterv, városnézés,

látnivalók portugáliában

Lisszabon
Faro
Lagos
Porto
Madeira

Portugália árak, költségek

Szállás – Szállást mi mindig a Bookingon vagy Airbnb-n foglalunk. Lisszabonban és Portugáliában fejenként kb. 7000 Ft volt a szállás egy éjszakára egy teljes apartmanért.

Éttermek – Az éttermek árai hasonlók a budapesti árakhoz, talán egy picivel drágábbak. Kerüljük a turistás helyeket! Mi egy étteremben, itallal együtt, átlagosan 12 eurot fizettünk.

Javasolt napi költőpénz –Napi 10-15 ezer Ft-ot javasolnék szállás nélkül. (A költőpénz természetesen attól is függ, hogy hány helyre szeretnénk elmenni, van-e belépő, illetve, hogy milyen drága helyeken eszünk. A belépők átlagosan 5-10 euro között vannak, de célszerű őket kombináltan megvenni ezen az oldalon, akkor jobban jöttök ki.)

Részletes beszámolók portugáliáról:

1