Útitervek

Tippek

Rólunk

Hasznos

Fel
wizzair járattörlés, wizzair panasz, wizzair visszatérítés, wizz air panasz, repülő késés kártérítés, késett a gépem

Repülő Késés Kártérítés: Wizz Air Járattörlés és Visszatérítés Panaszok

A repülés egy modern és hatékony módja az utazásnak, amely lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és kényelmesen eljussunk távoli desztinációkba. Azonban néha nem minden megy gördülékenyen, és előfordulhat, hogy a repülőjáratunk késik vagy akár törlődik, főleg ha fapados légitársasággal utazunk. Például a Wizz Air egy nagyon népszerű légitársaság, viszont szinte minden egyes alkalommal késik, emellett rengetegszer előfordul, hogy törlik a járatatokat is, különböző okokból kifolyólag, ami nagyon bosszantó tud lenni. A következő blogbejegyzésben a légitársaságok, köztük a Wizz Air járattörlés és repülő késés kártérítés folyamatát mutatjuk be, különös tekintettel a panaszokra és a visszatérítési folyamatra.

Wizz Air járattörlés és késés

A késések és járattörtlések okai

A Wizz Air, mint bármely más légitársaság, szembesülhet olyan helyzetekkel, melyek járattörléshez vagy késéshez vezetnek. Ezeknek a helyzeteknek különböző okai lehetnek, mint például:

Időjárási viszonyok: Rossz időjárási körülmények, például viharok, hóviharok vagy erős szél, amik befolyásolhatják a repülőjáratok indulási idejét, de akár törléshez is vezethetnek a biztonságunk érdekében.

Műszaki problémák: A repülőgépek rendszeres karbantartása elengedhetetlen a biztonságos utazás érdekében. Ha egy repülőgépen műszaki hiba merül fel, akkor a járatot akár az utolsó pillanatban is törölhetik.

Légiirányítási korlátozások: Néha a légi irányításnál jelentkező problémák, például légtérzár vagy forgalmi torlódások is okozhatnak járatkésést.

Egyéb operatív okok: Üzemeltetési problémák, személyzet hiánya vagy más belső tényezők is hozzájárulhatnak a járatkésésekhez vagy törlésekhez.

Mikor vagy jogosult kártérítésre?

Repülő késés kártérítés - Ezekben az esetekben nyújthatsz be igényt:

Amennyiben egy Wizz Air járat jelentős késésnek vagy törlésnek van kitéve, az utasok jogosultak lehetnek bizonyos kártérítésre. Az Európai Unió rendeletei alapján az alábbi esetekben lehetsz jogosult a kártérítésre:

1. Járat törlése: Ha egy járatot 14 nappal a tervezett indulás előtt, vagy az indulás után törlöték és nem biztosítottak helyettesítő járatot, az utasok jogosultak lehetnek akár teljes visszatérítésre.

2. Késés hosszú időtartama: A járat késése esetén a kártérítés mértéke az utazás tervezett időtartamától függ. Bizonyos esetekben a kártérítés összege jelentős lehet.

A járat tervezett és tényleges indulási ideje között eltelt idő:
i. legfeljebb 1500 km-es járat esetén kettő vagy több óra;
ii. az EU-n belüli, legalább 1500 km-es járatok, illetve egyéb, 1501 és 3000 km közötti járatok esetén három vagy több óra;
iii. minden egyéb járat esetén négy vagy több óra.

3. Felmerült költségek fedezése: A kártérítés lehetővé teszi az utasoknak a kiesett idő miatt felmerült költségek fedezését, például az étkezés és szállás költségeit.

Az utasoknak azonban tudniuk kell, hogy nem minden esetben jogosultak kártérítésre. Az előre nem látható körülmények vagy “kivételes körülmények” (például sztrájkok, politikai instabilitás, időjárási jelenségek stb.) nem teremtenek alapot a kártérítésre.

Itt tudod ellenőrizni, hogy jogosult vagy-e a kártérítésre. Ha igen, akkor tapasztalatunk alapján az a legjobb dolog, amit tehetsz, ha ezen az oldalon viszed végig a kártérítési folyamatot, mint a Wizz Air ügyfélszolgálatán, ugyanis a Wizz Airnél akár egy évbe is telhet, mire visszakapod a pénzed.

Repülő késés kártérítés

Legyen szó akár járattörlésről, késésről vagy arról, hogy a légitársaság nem hajlandó téged kompenzálni, vagy esetleg nem is reagál. Van megoldás! Ne hagyd magad, vedd a kezedbe a dolgokat és kíméld meg magad a hónapokig tartó idegeskedéstől!

wizzair járattörlés, wizzair panasz, wizzair visszatérítés, wizz air panasz, repülő késés kártérítés, késett a gépem

Késett a Gépem: Hogyan Igényelhetek Kártérítést a Wizz Air-nél?

Repülő Késés Kártérítés a Wizz Air-nél: Panaszok és Visszatérítési Folyamat

A Wizz Air utasok gyakran panaszkodnak a járatok késésére, vagy a váratlan törlésekre és az az általános tapasztalat, hogy az ügyfélszolgálati reakcióidő és a probléma megoldásához való hozzáállás egyáltalán nem elfogadható. A megadott 30 napos válaszidő gyakorlatilag nem létezik, sokszor hónapokat kell várni az ügyfélszolgálat válaszára, ahol szintén nem túl megoldáscentrikusak és sajnos legtöbbször a fogyasztóvédelmi hatóság bevonása és hónapokig tartó várakozás kell ahhoz, hogy visszakapjuk a pénzünket.

Mi évente többször is utazunk a Wizz Airrel, úgyhogy bőven tudnánk mit mesélni a panaszkezelésükről. Tapasztalataink alapján azzal jártok a legjobban, ha az AirHelp oldalán megadjátok a késett, vagy törölt járat adatait, és ha jogosultak vagytok a kártérítésre, akkor ők elintézik nektek, hogy minél előbb visszakapjátok a pénzeteket, megkímélve titeket a hónapokig tartó idegeskedéstől. Természetesen ez nem csak Wizz Air járatok esetén működik, hanem bármilyen repülőjárat késésénél vagy törlésénél meg tudjátok nézni, hogy jogosultak vagytok-e a kártérítésre.

Hogyan igényelhetsz kártértítést?

Mi évente legalább 10x repülünk, így sajnos elkerülhetetlen, hogy vannak néha komplikációk. Nekünk az AirHelp már nagyon sokat segített, így bátran ajánljuk! Itt tudjátok megnézni a járatszám alapján, hogy jogosultak vagytok-e a kártérítésre.

Az AirHelp egyébként világszerte segíti az utasokat a repülő késés kártérítésének igénylésében, így bármilyen légitársaság esetében élhettek a szolgáltatás előnyeivel.

Jogosult vagy a kártérítésre?

Legyen szó késésről, járattörlésről, a légitáraság ügyfélszolgálatával való elégedetlenségről, van megoldás! Csak add meg a járatszámot és ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e a kompenzációra.

Kapcsolódó bejegyzések:

Kommentek:

 • András

   

  Huhh ez hihetetlenül hasznos volt, köszi!! BP-Róma Wizzair több mint 4 órát késett, az Airhelppel a két repjegyre 325 eurót visszakaptunk, szóval végül egész jól jártunk 🙂

  Válasz...
 • Varga Bernadett

   

  Sajnos elég sok tapasztalatom van ezzel nekem is.. Repülő késés kártértítés kapcsán én is már csak az Airhelpet ajánlom mindenkinek, nem is érdemes fáradni a wizz ügyfélszolgálatával, úgy sem vezet eredményre…

  Válasz...

Írj kommentet