Útitervek

Tippek

Rólunk

Hasznos

Fel
vietnam nature, vietnám utazás, vietnám látnivalók, hanoi

Vietnám látnivalók

Vietnám utazás: CSODA HELYEK VIETNÁMBAN, AHOVA MINDENKÉPPEN LÁTOGASS EL! A LEGSZEBB LÁTNIVALÓK VETNÁMBAN

Vietnám látnivalók - Ezt a 3 helyet ne felejtsd le a Vietnámi bakancslistádról!

Vietnám közel sem annyira népszerű úti cél, mint mondjuk Thaiföld vagy Indonézia, pedig természetileg ugyanolyan gyönyörű, mindemellett Vietnám számos látnivalót tartogat. Vietnám nagy kiterjedésű, ezáltal nagyon sokszínű is; az ország különböző részei között jelentős eltérés van a tájképben és az időjárásban. Észak-Vietnám esősebb, így sokkal zöldebb, mindenhol rizsföldekkel találkozhatunk, ahogy pedig délebbre haladunk, egyre forróbb, trópusibb lesz az éghajlat. Vietnám látnivalói között utazhatunk akár busszal vonattal, de repülővel is.

Vietnám az utazás szerelmeseinek tökéletes úticél. Mi elsőként Hanoiba repültünk, mert innen számos világhírű vietnámi látnivaló egy pár órányi buszútra található, így pár nap városnézés után meglátogattunk közülük párat. Hanoi tökéletes kiindulópont egy Vietnámi utazás megkezdéséhez.

Részletes beszámolónkat Hanoi látnivalóiról és a városról itt találjátok.

Vietnám utazás - bakancslistás látnivalók Vietnámban

1.  Ninh Binh

Vietnám látnivalói közül elsőként Ninh Binhbe utaztunk el, az út nem annyira hosszú, kb. 2 óra Hanoiból és rengeteg látnivaló van, így mi itt töltöttünk egy éjszakát. Ha idő szűkében vagytok, akkor választhattok Hanoiból egynapos kirándulásokat is, amiből bőven válogathattok itt. Ninh Binhben ajánlott azonnal egy robogót bérelni, hogy gyorsan el tudjunk jutni egyik helyről a másikra, itt nincs nagy forgalom sem, úgyhogy ez a legkényelmesebb megoldás.

A robogóbérléshez nemzetközi jogosítványt kell kiváltani!   !

Így tudod kérelmezni a nemzetközi vezetői engedély kiadását:

  • személyesen kormányablakban vagy okmányirodában
  • az okmány igénylése előkészíthető elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül

A kész okmány átvehető:

  • az okmányirodában vagy kormányablaknál
  • postai úton
vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók, vietnam, Bich Dong Pagoda
Bich Dong Pagoda
vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók, vietnám, ninh binh, hang mua, legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás
Hang Mua
vietnam, ninh binh, vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók
Trang An

A Ninh Binhben található rengeteg szálláshely közül elég nehéz választani, de mi úgy gondoltuk, kicsit szeretnénk kiszakadni a városból és egy nyugodtabb helyen éjszakázni, így esett a választásunk a vízparti, medencével rendelkező For You Homestayre, ahol gyönyörű környezetben pihenhettük ki magunkat.

Utunk először Trang An-ba vezetett, ahol a hegyek között lehet csónakázni. Több útvonal közül is választhatunk, egy út kb. 2 órán át tart. Fantasztikus élmény, gyönyörű körülöttünk az egész táj, csendes, nyugodt és nagyon pihentető az út. A csónak párszor kiköt egy-két vietnámi látnivalónál is, például templomoknál.

Másnap elsőként a Bich Dong Pagodát látogattuk meg, itt csak egy fotó erejéig maradtunk, mert a napunkat a Hang Mua megmászására szántuk, ami bár elég nehéz séta felfele, de a fentről elénk táruló fantasztikus kilátásért nagyon megéri. Ha csak kevés időtök van, mi mindenképpen ezt a vietnámi látnivalót ajánlanánk a legjobban!

legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás, vietnam, ninh binh, vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók

Ninh Binh - szervezett utak Hanoiból:

2.  Ha Long öböl

Az UNESCO világörökség részévé nyílvánított Ha Long öblöt Ninh Binh tengeren lévő változataként tudnám elnevezni. Az öbölben mészkőből több, mint ezer karszt és sziget formálódótt, különböző formában és méretben, a hegyek között hajókázva nem is tudjuk merre kapjuk a fejünket, annyira csodálatos a táj körülöttünk. Kötelező látnivaló Vietnámban!

A Ha Long szó vietnámiul ‘leszálló sárkányt’ jelent. A helyi legenda szerint, a 19. század végén, mikor Vietnám elkezdett egy önálló országgá fejlődni, meg kellett küzdeniük a külső behatolók ellen. Az istenek ezért egy sárkánycsaládot küldtek, hogy segítsenek megvédeni az országot. A sárkányok ékszereket és jádeköveket okádtak, amik szigetekké alakultak át az öbölben, mintegy falként szolgálva a betolakodók ellen. A varázslat közben hirtelen sziklahegyek emelkedtek ki a tengerből az ellenség hajói előtt, ezáltal a hajók a szikláknak, illetve egymásnak ütköztek. A csata megnyerése után a sárkányok úgy döntöttek, ebben az öbölben fognak tovább élni.

2012 -ben a New 7 Wonders Foundation a Ha Long Bayt hivatalosan a világ hét új természeti csodája közé sorolta, nem hiába! Kihagyhatatlan látnivaló Vietnámban, ráadásul Hanoiból csupán 3 óra alatt itt vagyunk.

Ha szeretnénk, van lehetőség egy hajón megszállni és a gyönyörű tájképre ébredeni, de ha kevés az időnk, akkor Hanoiból több egynapos út is indul ide, amiket itt tudtok lefoglalni. A program keretén belül tudunk kajakozni, fürdeni a tengerben, illetve egy kilátóhoz is felsétálhatunk, ahonnan szuper látvány tárul elénk. Akár egy, akár több napra, de mindenképpen látogassatok el ehhez a vietnámi látnivalóhoz az utazásotok során!

vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók, vietnám, ha long öböl, vietnam, ha long bay
vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók, vietnam, kayaking, ha long bay, ha long öböl, kajakozás

Ha Long öböl - szervezett utak Hanoiból:

3.  Da Nang és Hoi An

Hanoiból ezután Da Nangba repültünk, ahova kb. másfél óra a út. Mi Tel Avivhoz tudnánk leginkább hasonlítani a várost. Itt főként strandolni lehet, de a várostól nem messze lévő Lady Buddha szobor megér egy látogatást, illetve a kicsit távolabb eső Golden Hands Bridge is.

legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás
legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás, Vietnam, Hoi An, city, vietnámi városok, vietnám
legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás

Egyik nap átrobogóztunk Hoi Anba, amit talán a „Vietnámi Szentendrének” tudnánk elnevezni. Ez a híres vietnámi látnivaló mindenképpen megér egy napot, de szerintünk nem többet, mert egy picit talán túl turistás volt nekünk. Ha szeretnénk csónakázni is van lehetőségünk akár itt, akár a Coconut Forestben, ahol a vietnámi köralakú bambuszcsónakokban evezhetünk a kókuszfák dzsungelében.

Ha Hoi An-ban jártok, feltétlen próbáljátok ki a STREETS éttermet, ami a hátrányos helyzetű, elszegényedett, árva, illetve emberkereskedelemből kimentett fiataloknak professzionális képzést nyújt, ezután pedig gyakornoki állást kínál.

A képzés során a fiataloknak angol nyelvet, vendéglátási alapismereteket és konyhaművészetet tanítanak, ami által később nemzetközi 5*-os hotelekben és resortokban tudnak elhelyezkedni.

Mindemellett az ételek is nagyon finomak, itt ettem Vietnámban a legjobb pho-levest. 

vietnám látnivalók, vietnám utazás, hanoi látnivalók, Pho soup, Hoi An, Vietnam, Streets Restaurant
legjobb látnivalók vietnámban, vietnám, vietnám beszámoló, vietnám blog, vietnám látnivalói, vietnám látnivalók, vietnám legszebb látnivalók, vietnám utazás, vietnám utazási beszámoló, vietnám útiterv, vietnámi utak, vietnámi utazás

Hoi An szervezett kirándulások:

Kapcsolódó bejegyzés - Hanoi látnivalók:

Még több Délkelet-Ázsia: