Útitervek

Tippek

Rólunk

Hasznos

Fel
fish-amok-gc4e23a414_1920

Kambodzsa utazás - Siem Reap étteremajánló

A LEGJOBB ÉTTERMEK SIEM REAPBEN

Siem Reap étteremajánló: Ha szuper finomakat akarsz enni, kellemes környezetben és jó áron Siem Reapben, akkor ezekre a helyekre muszáj elmenned! Ezek a kedvenc éttermeim, ahová bármikor visszamennék.

Ha Siem Reapban jársz és fogalmad sincs hová menj vacsorázni, ez az étteremajánló segíteni fog a választásban! Az alábbi két étterem mindenképpen megér egy látogatást, mert nem csak az ételek finomak, de a kiszolgálás és a hangulat is szuper.

Szerintem ezek a legjobb éttermek Siem Reapben:

1. WILD – Creative Bar & Eatery

Vacsora a pálmafák között 2 méter magasan egy faházban? A WILDban lehetséges. Ez szerintem a legaranyosabb hely, ahol valaha jártam. A növényekkel teli, zöld kerthelyiségben a mini asztalok és a cuki ülő/fekvőhelyek is hozzájárulnak az étterem fiatalos és laza hangulatához. A WILD egy nagyon kedves pár tulajdonában van, akik kambodzsai nyaralásuk során úgy döntöttek, hogy Siem Reapba költöznek és nyitnak itt egy éttermet.

A bőséges és finom koktélválaszték mellett a menü ételkínálatát a különleges, extrább tavaszi tekercsek uralják. Ilyen szokatlan, de nagyon ízletes tavaszi tekercseket, mint amit itt találsz, eddig biztosan sehol máshol nem ettél! Szerintem még soha senkinek nem jutott eszébe például paradicsomszószt, pestot, pepperoni sonkát és mozzarellát tenni egy tavaszi tekercsbe, de a végeredmény egyébként meglepően finom! Az olaszos mellett kóstolhatunk még mexikói, görög és amerikai ízekkel teli tekercseket is, de kérhetünk akár csokis, vagy ananászos verziót is!

Ha szeretsz új, nem mindennapi ízkombinációkat kipróbálni akkor a WILD-ba mindenképpen menj el!

A szuper hangulat, a finom ételek és a különleges designnal rendelkező étteremben egyébként kapható egy-két szuvenír is, az ezekből keletkező a bevételt a tulajdonosok egy helyi civilszervezetnek adományozzák.

2. HAVEN

A HAVEN nem egy átlagos étterem Siem Reapben. Ha itt esztek, egy jó ügyet támogattok, ugyanis a HAVEN egy új lehetőséget ad az életben az olyan árva, vagy hátrányos helyzetű fiatal felnőtteknek, akiket például emberkereskedésből mentettek meg. A megmentett fiatalok a lakhely mellett munkát, képzéseket és életvezetési tanácsot is kapnak, hogy a jövőben független és biztonságos állást tudjanak majd találni. A fiatal felnőttek gyakornokként pincérként vagy szakácsként dolgoznak itt.

Ezen felül az ételek is kiválóak! Itt tényleg mindenki megtalálja a kedvére valót, a hagyományos európai ételkínálat mellett megkóstolhatjuk a khmer konyha különlegességeit is, mint például a Lok Lakot, vagy a Khmer Amokot. Ha szeretnéd kipróbálni a helyi ízeket, akkor mindenképpen a HAVEN-be menj!

Szervezett food tour Siem Reapben:

Kambodzsa utazás - Kapcsolódó bejegyzés:

Olvasd el ezt is: